21 February 2011

Igokea nije uspjela


Široki TT Kabeli - Igokea 104:100
(23-23;20-21;21-20;24-24;16-12)
Dvorana: GSD Pecara
Gledalaca: 2500
Sudije: Obradović, Jovanić,Bijedić.

Široki TT Kabeli: Štemberger 12, Planinić, Pilepić 9,Naletilić, Bilinovac, Ramljak 4, Peršić 17, Špralja 16, Novak, Barać 6, Morović 24, Grgat 16.
Trener: Ivan Velić.

Igokea: Đerasimović, Dozet 15, Đurica 2, Nadfeji 6, Rakočević 11, Vitkovac 29, Čejs 26, Šutulović, Joksimović 10, Florens 1.
Trener: Slobodan Klipa.

Košarkaši Široki TT Kabela drugi su finalisti Kupa BiH, nakon što su na Pecari savladali Igokeu rezultatom 104:100. Utakmica je opravdala epitet derbija, a riješena je tek nakon produžetka.Igokea koja je nastupala bez Harvija i Pantića ipak nije uspjela da se plasira u finale Kupa BiH. Nakon četiri četvrtine rezultat je bio neriješen, a Aleksandrovčanima je produžetak izborio Čejs koji je realizovao sva tri slobodna bacanja nakon prekršaja koji je nekoliko sekundi prije kraja na njemu napravio Štemberger.U dodatnih pet minuta Širokobriježani su imali više nerava, a najveće zasluge za pobjedu ima Pilepić, koji je u zadnjoj minuti realizovao šest slobodnih bacanja.Široki će u finalu igrati protiv Bosne koja je u prvom polufinalnom meču savladala Čapljinu (85:76). Utakmica za trofej namjenjen pobjedniku Kupa igra se na Pecari sa početkom u 17 sati. Košarkaši Široki TT Kabela drugi su finalisti Kupa BiH, nakon što su na Pecari savladali Igokeu rezultatom 104:100. Utakmica je opravdala epitet derbija, a riješena je tek nakon produžetka. Igokea koja je nastupala bez Harvija i Pantića, ipak nije uspjela da se plasira u finale Kupa BiH. Nakon četiri četvrtine rezultat je bio neriješen, a Aleksandrovčanima je produžetak izborio Čejs koji je realizovao sva tri slobodna bacanja nakon prekršaja koji je nekoliko sekundi prije kraja na njemu napravio Štemberger. U dodatnih pet minuta Širokobriježani su imali više nerava, a najveće zasluge za pobjedu ima Pilepić, koji je u zadnjoj minuti realizovao šest slobodnih bacanja. Široki će u finalu igrati protiv Bosne koja je u prvom polufinalnom meču savladala Čapljinu (85:76).

No comments: