21 January 2011

Igokein nokaut u Pioniru


Crvena Zvezda - Igokea 72:81
(18:15, 21:16, 15:25, 18:25)
Dvorana: Pionir
Gledalaca : 3500
Sudije : Dubravko Muhvić (CRO), Tomislav Vovk (CRO), Tomislav Hordov (CRO)
Igokea je predvođena sjajnim Čejsom, kome je uz rame bio Vitkovac kaznila sve prazne hodove Crvene zvezde i zasluženo slavila. Crveno-beli po više od tri minute na početku treće i poslednje četvrtine nisu poentirali što ih je na kraju i koštalo poraza.

Generalno gledano, posle odličnog poluvremena, Zvezda je izgubila na agresivnosti u odbrani, napada je počeo da škripi, neiskustvo je došlo do punog izražaja što je Igokea znala da iskoristi.
U prvom periodu rivali su bili izjednačeni. Tek kada je Vujadin Subotić na početku drugog perioda vezao dve trojke, agresivnost crveno-belih u odbrani je počela da se materijalizuje. Pokušao je Slobodan Klipa minutom odmora da zaustavi domaćina, ali čim se odlepila Zvezda kao da je zbacila veliki teret sa leđa. Marš je nastavio sa dominacijom u reketu (14 poena na poluvremenu), odlično sarađivao sa Drčom i u 15. minutu na semaforu je stajalo 30:18. Bilo je to dovoljni za totalnu euforiju na tribinama.

Igokea je uzvratila preko Čedomira Vitkovca koji je za kratak period nanizao sedam poena, ali sa druge strane se razigrao Young i omogućio crveno-belima da na veliki odmor odu sa plus osam – 39:31. Zvezda više od tri minuta nastavka nije probacila loptu kroz obruč, što su gosti kaznili serijom 10:0 i poveli sa 41:39. Čejs i Vitkovac su nastavili nalet gostiju koji su u 28. minutu poveli sa 51:44 i uneli zebnju na tribine. Dve trojke Zvezde (Milošević i Cvetković), kao i Čejs sa druge strane najavile su paklenu poslednju četvrtinu u koju su gosti ušli sa plus dva (56:54).

Milošević je na startu zalepio Vitkovca rampom za poster i atmosferu na tribinama doveo do tačke usijanja. Ali, ni ovoga puta domaćin nije poentirao više od tri minute i Igokea je napravila višak (60:54). Trojka Nađfejia na tri minuta pre kraja za vođstvo gostiju 67:58 utišala je Pionir.

Ali, Zvezda se nije predala. Nedovićeva trojka (64:67) unela je nadu da je preokret ipak moguć i inicirala pesmu – Srce na teren! Međutim, to nije poremetilo goste koji su posle kucanja Vitkovca u poslednji minut ušli sa 73:68 i stavili tačku na meč.

Dragan Bajić, pomoćni trener u stručnom štabu Igokee: Smatram da smo mnogo kvalitetniji tim od Crvene zvezde, da igramo daleko bolju košarku zbog čega se ne slažem da smo direktni rivali za opstanak u NLB ligi. Napali smo protivnika u drugom poluvremenu preko Majlsa, odnosno igrača koga je on čuvao. Dobro smo odradili sakuting, što nije bilo teško, Zvezdin napad se zasniva na samo dvojicom igrača Maršu i Jangu.

Mihailo Uvalin, šef struke Crvene zvezde: U drugom poluvremena smo izgubili čvrstinu u odbranu. Na to se nadovezao i određeni pritisak, kao posledica zaustavljanja Marša. Nismo uspeli da dođemo do čistih pozicija, to se najbolje videlo na startu drugog poluvremena kada smo naivno prosuli tri napada i dozvolili protivniku da napravi veliku seriju. Kako se približavao kraj razmišljalo se samo da li ćemo biti ispred ili iza Zadra. Važnost je uzela danak, ali to nije opravdanje. Mogu da razumem igrače zbog pritisak, nije lako odbraniti se od svega toga.

No comments: