21 January 2011

Igokea - Nymburk


Igokea - CEZ Nymburk 82:70
(24:15, 17:19, 18:17, 23:19)
SD Laktaši
Gledalaca : 1900
Sudije : Zoran Šutulović (MNE), Alfred Jovović (CRO), Ognjen Jokić (MNE)

Košarkaši Igokee upisali su i sedmu pobjedu u regionalnoj NLB ligi. Večeras su u Laktašima izabranici trenera Slobodana Klipe savladali Nymburk rezultatom 82:70.

Pred oko 2. 000 navijača Igokea odlično otvara utakmicu i već nakon deset minuta igre imali su prednost od devet poena (24:15). Gosti su parirali u drugoj i trećoj četvrtini,ali nisu mogli da promjene rezultatsku prednost Igokee. Klipini momci i u zadnjoj četvrtini bili su bolji i zadržali stečenu prednost te su na kraju zasluženo slavili pobjedu sa 82:70.
Najbolji tim Republike Srpske su do sedme pobede u NLB Ligi predvodili Brajan Čejs sa 15 i Milan Dozet sa 13 poena, a dvocifren učinak imali su Stevan Nađfeji sa 11, te Mladen Pantić i Donel Harvi sa po 10 poena. U češkom timu najefikasniji je bio Afik Nisim sa 19 poena, dok je u posljednjoj minuti do double-doublea od 12 poena i 10 skokova došao je i Vladimir Štimac.

Vladimir Štimac, košarkaš Nymburka: „Nema šta, Igokea je pokazala da ima kvalitetnu i iskusnu ekipu. Saslužila je pobjedu u svakom slučaju“.

Ronen Ginzburg, trener Nymburka: „Čestitam domaćinima. Bili su bolji danas i zasluženo su trijumfovali. Mi možemo i moramo mnogo bolje“.

Slobodan Klipa, trener Igokee: „Čestitam svojim momcima na pobedi. Imali smo grdnih problema sa povredama i zgusnutim rasporedom, ali sve to smo prevazišli i na kraju ostvarili veoma važan trijumf“.

Nebojša Joksimovič, košarkaš Igokee: „Važna je ovo pobjeda za nas. Bili smo umorni, ali eto uspjeli smo da savladamo vrlo kvalitetnu ekipu iz Češke“.






No comments: